Gratis lunchconcerten met symfonische blaasmuziek

Van 19 – 22 juli geniet u dagelijks van gratis toegankelijke symfonische blaasmuziekconcerten in Utrecht. De concerten worden gegeven door orkesten uit Singapore, China, de Verenigde Staten en het speciale WASBE2017 projectorkest.

Tijdens het WASBE International Symphonic Wind Band Festival vinden er in de Jacobikerk en de Janskerk deze zomer een reeks gratis concerten plaats met een sterk internationaal karakter. Zo treedt het Symfonisch Blaasmuziekorkest van de Nationale Universiteit van Singapore op met een onderhoudende mix van Aziatische popsongs en soundtracks, waarmee het de culturele diversiteit van het blaasmuziekrepertoire viert. Ook de prijswinnende Ying Wa Primary School Symphonic Band en Ying Wa College Band laten op indrukwekkende wijze van zich horen. Beide orkesten komen uit Hongkong (China) en hebben de afgelopen jaren meerdere grote prijzen gewonnen. In de Jacobikerk speelt bovendien het Amerikaanse Saratoga High School Orchestra and Choir, het symfonisch blaasorkest van een middelbare school in Californië dat momenteel op tour is door Europa.

Utrechts orkest
Naast deze internationale orkesten geeft tot slot ook het WASBE2017 projectorkest een spetterend concert: een uniek Utrechts orkest en bovendien een unieke samensmelting van de drie blaasmuziektradities die Nederland rijk.

Het WASBE International Symphonic Wind Band Festival is georganiseerd door ZIMIHC, Wens Travel en WASBE met dank aan gemeente Utrecht. Het vindt plaats in het kader van de internationale WASBE-conferentie en is onderdeel van Utrechtblaast, het programma waarmee ZIMIHC de blaasmuziek in Utrecht ondersteunt.

Praktische informatie
Lunchconcerten van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival
Maandag 19 t/m donderdag 22 juli
Toegang gratis

www.utrechtblaast.nl
www.wasbe2017.com

Jacobikerk (St Jacobsstraat 171, 3511 BP Utrecht)
Janskerk (Janskerkhof 26, 3512 Utrecht)