Binnenblijven wordt leuker met deze thuistips 

Helaas moeten veel U-pas partners hun deuren voorlopig sluiten vanwege het coronavirus. Toch komen zij met hele creatieve oplossingen! In deze blog lichten we vier thuistips uit. Volg ons op Facebook of Twitter voor nieuwe wekelijkse thuistips. 

Tip #1: digitaal rondkijken in het museum 

Een bezoek aan het museum zit er voorlopig helaas niet in. Wilt u toch cultuur snuiven? Neem dan een kijkje in de digitale collectie van het Centraal Museum. Van Dick Bruna tot mode, stadsgeschiedenis en beeldende kunst. En ook bij Museum Speelklok kunt u online de collectie bekijken. Wanneer zijn ‘zingende torens’ en speelklokken ontstaan? En hoe werkt een draaiorgel? Ontdek het allemaal!

Ook leuk: het Spoorwegmuseum deelt op Facebook allerlei leuke experimenten en knutseltips voor kinderen. 

Tip #2: coronahulp voor ouderen

Een supermooi initiatief van Stichting Senior & Student! Zij zetten zich samen met studenten in voor ouderen die hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen en medicijnen ophalen bij de apotheek. Maar er is ook ruimte voor ‘gezelschap op afstand’ in de vorm van een brief schrijven, bellen of een online spelletje spelen. Bent of kent u een senior die hulp kan gebruiken? Dan kunt u gratis hulp aanvragen via de website of bellen naar 020-3080916. Studenten die graag willen helpen kunnen zich aanmelden via de website

Tip #3: een woonkamer workout

Fit For Free deelt dagelijks een gratis woonkamer workout op Facebook en Instagram Live. Wat staat er allemaal op het programma? U  kunt onder andere kiezen uit: een workout voor het hele lichaam of speciaal gericht op de buik, dansen op Afrobeats en een ontspannende yogales. En ook aan de kinderen is gedacht: er staan verschillende kids workouts op de pagina’s. Een leuke én veilige manier om fit te blijven! 

Tip #4: dansend de dag door

De Dansfabriek Nieuwegein deelt live dans workouts op Facebook en Instagram. De hele familie kan meedoen! Het enige dat je nodig hebt is sportkleding en een flesje water. Ook PM-dance deelt toffe dansvideo’s op YouTube. Heerlijk even uitrazen na een dag binnen zitten!

Volg ons op Facebook of Twitter voor nieuwe wekelijkse thuistips. Kijk hier voor meer informatie en updates rondom U-pas en het coronavirus.

Naar boven