Nieuwe thuistips

De maatregelen vanuit de overheid rondom het coronavirus zijn verlengd. Dat betekent helaas dat veel partners hun deuren voorlopig nog moeten sluiten. Om het thuiszitten wat aangenamer te maken, delen we in deze blog nieuwe thuistips van onze partners. Volg ons op Facebook of Twitter voor nieuwe wekelijkse thuistips!

Tip #1: online leespret met korting

Helaas kunt u niet naar de bibliotheek toe, maar dat mag de leespret niet drukken! Bibliotheek Utrecht heeft namelijk een groot online aanbod van luisterboeken, e-books en meer. Extra leuk: met U-pas kunt u met € 25,- korting lid worden! Voor slechts € 20,- bent u een jaar lang lid van de bibliotheek. Dit kan eenvoudig online worden geregeld. Omdat de bieb gesloten is, kunt u uw abonnement per e-mail aanvragen. Kijk voor inschrijven en alle voorwaarden op de website.

Nog een mooi initiatief: In Houten en IJsselstein is een speciale Afhaalbieb opgericht voor leden. Via het bestelformulier kunt u boeken opgeven, die worden verzameld en vervolgens kunt u ze ophalen. Deze service is met name bedoeld voor ouderen en kinderen.

Tip #2: skateboardtricks voor thuis

Gaan de skateboardlessen nu niet door? Of wilt uw kind het gewoon een keer proberen? Dat kan! Om hierbij te helpen, deelt Skate Days dagelijks video’s met skateboardtricks om thuis te oefenen. Wat dacht u van een ollie, de pop shove of de handflip? Sommige oefeningen kunnen gewoon in de woonkamer, voor anderen verhuist u beter even naar de stoep. Dus ga thuis aan de slag en word een echte pro!

Tip #3: lekker in beweging

Merkt u dat u een stuk minder beweegt thuis? Of vindt u weinig motivatie? Curves Utrecht heeft hier een leuke oplossing voor! Ze delen op YouTube allerlei sportieve workouts, die u gewoon thuis kunt doen. Naast workouts delen ze ook yogavideo’s en oefeningen voor het buikspierkwartier. Ook delen ze op hun Facebookpagina gezonde, lekkere recepten. Een aanrader om te volgen dus!

Tip #4: pak het podium

Zijn uw kinderen inmiddels uitgespeeld- en geknutseld? Lees dan snel verder! Jeugdtheaterschool Utrecht deelt dagelijks leuke online challenges op Facebook. Doe bijvoorbeeld mee met de #doorgeefsoap waarin samen een verhaal wordt gemaakt. Uw kind hoeft geen lid te zijn om mee te doen. Veel plezier!

Volg ons op Facebook of Twitter voor nieuwe wekelijkse thuistips. Kijk hier voor meer informatie en updates rondom U-pas en het coronavirus.

Naar boven