Naar het museum met U-pas

We hebben er even op moeten wachten, maar ze zijn weer open… We kunnen weer naar het museum! Leren, zien, ontdekken: het kan allemaal! In deze blog delen we de 5 leukste musea met U-pas. Van kunst, mode en geschiedenis tot treinen en Nijntje. Er is voor ieder wat wils! 

Let op: kijk vooraf op de website van de partner of u moet reserveren én welke maatregelen er gelden. Vergeet bovendien niet om uw U-pas mee te nemen.

Dansend het museum door

In Museum Speelklok ontdekt u zelfspelende muziekinstrumenten in alle soorten en maten. Van kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. U kunt deze instrumenten niet alleen zien, maar ook echt horen! Met U-pas krijgt u 50% korting op de entree. U kunt de tickets via de website bestellen. Denkt u stil te kunnen blijven staan of gaat u toch een dansje wagen? 

Op het juiste spoor

Leer alles over treinen en ontdek de 175 jaar oude treingeschiedenis in het Spoorwegmuseum. Ga mee terug in de tijd, toen de stoommachine nog moest worden uitgevonden… Bekijk de collectie affiches, foto’s, panelen, medailles en andere kleine objecten uit de Tweede Wereldoorlog en luister naar verhalen over de beroemde Oriënt Express. Met U-pas krijgt u 50% korting op de entree, het restbedrag kunt u alleen betalen met uw tegoed.

U kunt op de website tickets reserveren. Selecteer de gratis reserveringstickets voor volwassenen en/of kinderen. U betaalt vervolgens het restbedrag aan de kassa van het museum. U dient voldoende tegoed op uw U-pas te hebben, er kan niet contant of per pin bijbetaald worden.

Cultuur snuiven 

Wilt u zich helemaal onderdompelen in kunst, design, mode en geschiedenis? Breng dan een bezoek aan het Centraal Museum! Bekijk hier de oudste stadscollectie van Nederland, het atelier van Dick Bruna, de grootste Rietveldcollectie ter wereld, Utrechtse middeleeuwse beeldhouwkunst en nog veel meer. Met U-pas krijgt u 50% korting op de entree, het restbedrag kunt u betalen met uw tegoed. Tijd om deze schatkamer met kunst te gaan ontdekken!

U kunt op de website tickets bestellen met 50% korting, het is dan niet mogelijk om het restbedrag met uw tegoed betalen. Als u bij het Centraal Museum tickets koopt, is dat wel mogelijk (hier krijgt u ook 50% korting). Vanwege het beperkte aantal bezoekers wordt er aangeraden om op tijd, ongeveer een week vantevoren, te reserveren.

Lief klein konijntje

We hebben het natuurlijk over Nijntje! In het Nijntje Museum ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. Zo leren ze de regels van het verkeer, ontdekken ze alles over dieren en kunnen ze rondkijken bij de dokter. En natuurlijk leren ze gelijk wat een museum is. Een dag vol plezier! Met U-pas kost de entree voor kinderen van 2 tot en met 17 jaar € 5,50. Voor volwassenen is de entree € 3,50. Dit bedrag kunt u betalen met uw U-pastegoed. Kinderen tot en met 1 jaar bezoeken het museum gratis! 

U kunt op de website tickets bestellen met korting, het is dan niet mogelijk om het restbedrag met uw tegoed betalen. Als u bij het Centraal Museum (dit zit naast het Nijntje Museum) tickets koopt, is dat wel mogelijk (hier krijgt u ook korting). Vanwege het beperkte aantal bezoekers wordt er aangeraden om op tijd, ongeveer een week vantevoren, te reserveren.

Icoon in de stad Utrecht

Het Rietveld Schröderhuis is één van de bekendste huizen in de stad Utrecht. Het huis is in 1924 ontworpen door Gerrit Rietveld, in opdracht van Truus Schröder. Naast zwart en wit worden alleen de primaire kleuren rood, blauw en geel gebruikt. Het huis week in die tijd echt af van traditie, en nog steeds kunt u hier uw ogen uitkijken. Bent u ook zo benieuwd? Met U-pas krijgt u 50% korting op de entree, het restbedrag kunt u betalen met uw tegoed. 

U kunt op de website tickets bestellen met 50% korting, het is dan niet mogelijk om het restbedrag met uw tegoed betalen. Als u bij het Centraal Museum tickets koopt, is dat wel mogelijk (hier krijgt u ook 50% korting). Vanwege het beperkte aantal bezoekers wordt er aangeraden om op tijd, ongeveer een week vantevoren, te reserveren.

Museumkaart

Zou u alle bovenstaande musea wel willen bezoeken? Dan is een Museumkaart misschien wel iets voor u! Met de Museumkaart krijgt u een jaar lang toegang tot ruim 400 musea in Nederland. U kunt de kaart met uw U-pastegoed kopen bij het Spoorwegmuseum of bij Stichting Centraal Museum. Volwassenen betalen € 64,90 en kinderen tot 18 jaar betalen € 32,45. U kunt het volledige bedrag betalen met uw U-pastegoed, er kan niet worden bijbetaald per pin of contant. Laat u verrassen en inspireren door 65 miljoen museumschatten in het hele land!

Benieuwd wat u nog meer met U-pas kunt doen? Bekijk alle acties en activiteiten in het overzicht

Naar boven