De leukste thuistips met U-pas

Heeft u alle puzzels gelegd, klusjes in huis gedaan en nieuwe hobby’s geprobeerd? Lees dan snel verder voor onze portie thuisinspiratie. Met deze tips van partners en Utrechtse initiatiefnemers komt u de lockdown wel door. Van een woonkamer workout en online museumbezoek tot een heerlijke wandeling en tips om uw kids te vermaken. Veel (thuis)plezier!

Een unieke wandeling

- Een speurtocht door de straten van Utrecht? Ja, dat leest u goed! Reclamebureau Everybody Likes Penguins heeft een te gekke (gratis) speurtocht uitgezet. Duik in het verleden en vind de route door middel van oude foto’s. Leuk voor jong en oud! Alvast een tip: Let goed op de historische gevels, dit zijn vaak handige herkenningspunten.

- Laat u betoveren door het licht! Maak een wandeling langs de lichtkunstwerken van Trajectum Lumen. Op verschillende plekken in de stad zijn kunstwerken gemaakt van licht te bewonderen! Download de app en volg de uitgezette route, of maak zelf een rondje. 

- Zin om kunst te bekijken? Wandel dan eens langs het Berlijnplein. Acht makers hebben hier ieder op hun eigen manier gewerkt met licht en geluid, om zo ideeën over eenzaamheid samen te brengen. De expositie ‘Living Apart Together’ van RAUM is in de buitenlucht, dus helemaal coronaproof! 

Lekker bewegen

- Bij Carenetics kunt u terecht voor verschillende (online) sportlessen. Van Bodyshape, Pilates en Yoga tot Zumba en Personal Training. Nu digitaal, maar zodra het weer kan op veilige afstand in Utrecht Noordoost. Ook voor coaching, personal training en mindfulness bent u hier aan het juiste adres.

- Conditie- en kickbokstrainingen, daar weten ze bij JKE Sports alles van! Wilt u thuis werken aan uw conditie? Volg dan eens een van de thuis workouts. Met deze workouts traint u uw hele lichaam. Burpees, push-ups, squats, jumping jacks: niets is te gek! Gaat u de uitdaging aan? 

- Dames, opgelet! Doe mee aan de fullbody-trainingen van Buurt-camp. Trainen op uw eigen niveau, gewoon vanuit huis! U werkt op de leukste muziek aan uw doelen. Nu online, maar zodra het weer kan gezellig buiten met andere vrouwen! 

Leuk voor kids

- Op avontuur in de natuur! Tijdens de lockdown geeft Oerrr - Natuurmonumenten elke dag een buitenspeeltip voor kinderen. Leer dieren helpen of knutsel met dingen uit de natuur. Leuk voor grote, maar ook kleinste druktemakertjes.

- Leren van de sterren? Ja, het kan écht! Sonnenborgh - museum & sterrenwacht deelt allerlei leuke proefjes en experimenten voor thuis! Knutsel een planeet, maak een waterraket of onderzoek hoe de maan beweegt. Gaaf! 

- Is uw kind gek op dieren? Bekijk dan eens de livestream van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en spot échte wilde dieren! Hier leven zo’n 50 wilde zwijnen, 150 reeën, 180 edelherten en 220 moeflons!  De kans om de wilde dieren te zien is het grootst aan het begin en eind van de dag. 

Cultuur snuiven

- Een spel spelen terwijl u door de stad wandelt? Dat kan met de (gratis) City game van het Centraal Museum! Voor de tentoonstelling ‘De ommuurde stad’ is een coronaproof stadswandeling ontwikkeld in de vorm van een digitaal spel. Uw keuzes bepalen de route! Start op de Neude, pak uw mobiel erbij, ga op pad en ontdek de historie van de stad! 

- Een kijkje nemen in het Rietveld Schröderhuis? Dat doet u gewoon vanaf uw eigen bank! Bekijk de video en krijg een digitale rondleiding door één van de bekendste huizen in Utrecht. 

- Van deze tip wordt u zeker vrolijk… Luister naar de gezelligste dans- en straatorgelmuziek van Museum Speelklok!  Helemaal gratis en gewoon vanuit uw eigen woonkamer. Denkt u stil te blijven staan of gaat u een dansje wagen?

Heeft u nog leuke aanvullingen op dit lijstje? Laat het ons weten via een reactie op Facebook

Wilt u gebruikmaken van een U-pas actie? Kijk op de website van de betreffende partner of deze geopend is en welke voorwaarden er gelden.

Naar boven