Lentekriebels met U-pas

De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en die warme winterjassen mogen de kast weer in. De lente komt eraan! Heeft u er ook zo’n zin in? Gelukkig zijn er genoeg manieren om zowel binnen als buiten veilig te genieten van het heerlijke voorjaar. In deze blog delen we de leukste uit- en thuistips van partners en Utrechtse initiatiefnemers. Veel (thuis)plezier!

Lekker de benen strekken

Hardloopchallenge
Sportievelingen, opgelet! Newstyle Healthcenters daagt jullie uit voor een superleuke hardloopchallenge. Bent u sneller dan hardloopster Nathalie van Noort op de 5 of 10km? Trek dan gauw de stoute (sport)schoenen aan en maak kans op mooie prijzen! Ook leuk: u kunt uw U-pastegoed ook gebruiken om mee te doen aan de outdoor lessen van Newstyle Healthcenters

Fietsen en wandelen
De leukste wandel- en fietsroutes? Het Utrechts Landschap zet ze voor u op een rij. Of u nu zin heeft in een korte of lange route, met de kids of de hond: alles kan! Kunt u ook niet wachten om Utrecht weer in bloei te zien staan? 

Oefeningen voor thuis
Wilt u thuis lekker in beweging blijven? Probeer de oefeningen van De Hoogstraat! Van buikspieroefeningen tot badmintonnen in een kleine ruimte. Deze oefeningen zijn erop gericht om u lekker en zonder kans op overbelasting te laten sporten. 

Kijkje in de kunst

Kunst achter de ramen
Kunt u niet wachten om weer een prachtige tentoonstelling te bewonderen? De nieuwste tentoonstelling: “Je mag binnenkomen” van het Volksbuurtmuseum Utrecht wordt: “Je mag buiten blijven!’’. De foto’s uit deze tentoonstelling kunnen vanaf nu bekeken en zelfs beluisterd worden van achter de ramen van het museum. Neemt u binnenkort een kijkje?

Toffe kunstroute
Met het mooie weer lekker cultuur snuiven? Dat kan! Het ZIMIHC Theater tovert de wijken van Wittevrouwen vanaf 19 maart om tot een kunstroute. Hier kunt u de mooiste werken van beeldende kunstenaars bekijken, terwijl u heerlijk geniet van de buitenlucht. Zo wordt uw dagelijkse ommetje wel heel bijzonder!

Kunst vanaf de bank
De geschiedenis van de stad Utrecht echt tot leven zien komen? Het Centraal Museum Utrecht maakt het mogelijk vanaf de bank! Neem een kijkje bij de online tentoonstelling ‘De ommuurde stad’ en kom alles te weten over de geschiedenis van de stadsverdediging. 

Leuk voor kids

Het is knutseltijd
Je favoriete boekenvriendjes tekenen of knutselen: wie wil dat nu niet?! Een prachtige eenhoorn, stoere superheld of toch liever een gevaarlijke draak…  Met de teken- en knutseltips van Bibliotheek Utrecht kan het allemaal. 

Kabouterdorp bouwen
Alle kabouters opgelet! MECMaarsen is een echt kabouterdorp aan het bouwen! Bouwt uw kind ook mee aan een mooi huisje voor een van deze Utrechtse kaboutertjes? Wie weet heeft u dan heel binnenkort wel een kaboutertje op bezoek…

Apenkooien
Is uw kleine druktemakertje dol op klimmen en klauteren? Neem dan snel een kijkje bij de leuke beweegactiviteiten van Aapjeskooi. Een leuk bingospel, spannende hindernisbaan of het redden van knuffelbeesten: niets is te gek!

Beweegspeurtocht
Een leuke speurtocht lopen waarbij uw kinderen zich helemaal kunnen uitleven? Het kan met de beweegspeurtocht van Gym-en- Turnvereniging Virto! Ga op pad en ontdek samen de leukste plekjes van Breukelen op de meest energieke wijze. 

Test je kennis

Online pubquiz Jump IJsselstein
Bent u gek op basketbal en heeft het spel geen geheimen meer voor u? Schrijf u dan snel in voor de spannende pubquiz van Jump IJsselstein op 13 maart. Test uw kennis vanaf de bank en maak kans op een van de leuke prijzen! Trommel uw vrienden of gezinsleden op en ga de uitdaging aan.

Online pubquiz Upbeatles
Heeft u Netflix helemaal uitgespeeld, alle puzzels gelegd en zin in een avondje totaal iets anders? Neem dan eens een kijkje bij een pubquiz van Upbeatles. Ga samen met uw (thuis)team of alleen de strijd aan en kom erachter wie de grootste slimmerik is! 

Wilt u nog meer inspiratie? Bekijk het hele aanbod van acties en activiteiten. 

Naar boven