Kom bij de (sport)club!

Bewegen is goed voor je hoofd én je lijf. Met je U-pas kun je daarom sporten bij heel veel sportclubs: ga voetballen, dansen, hockeyen, tennissen en nog veel meer. Dus, wat denk je ervan? Blijf je voor de televisie hangen of kom je zelf in actie? Lees snel verder en doe sportieve inspiratie op!

In het water
Je diploma halen, baantjes zwemmen of gewoon heel vaak van de glijbaan? Met je U-pas kun je terecht bij verschillende zwembaden in (de omgeving van) Utrecht. Van een subtropisch zwemparadijs tot een natuurzwembad en alles ertussenin: pak snel je zwemspullen en duik erin!

Dans, dans, dans
Stap, sluit, draai, spring! Met U-pas ga jij zo de dansvloer op. Van de tango tot hiphop, van klassiek ballet tot acrobatiek: bekijk waar jij allemaal kunt dansen. Na een paar lessen cha-cha-cha jij door de straat.

Samen sporten
Samen het veld op, spelen, overleggen en achteraf natuurlijk de overwinning vieren! Met je U-pas doe je heel veel teamsporten. Dus sport jij het liefst samen? Dan is voetbal, hockey of honkbal/softbal misschien wel iets voor jou. Welkom bij de club!

Sterker worden
Spierballen krijg je van spinazie? Doe eens een krachtsport, daar word je zéker sterker van. Met U-pas ga je bijvoorbeeld op judo, karate of taekwondo. Liever in de sportschool jezelf in het zweet werken? Kies dan een sportschool bij jou in de buurt. En heb je begeleiding nodig, dan ga je naar een fysiotherapeut of personal trainer.

Kinderen met pit
Eindelijk, de schoolbel gaat! Na een lange dag stilzitten is het tijd voor beweging. Voor de kleinsten is er Aapjeskooi, Monkey Moves of Ikke dans, iets oudere kinderen kunnen hun energie kwijt bij kickboksen of yoga. En wist je dat je de tegoeden van kinderen bij elkaar op mag tellen om de contributie van een sportvereniging te betalen? Dit heet het gezinstegoed. Welke sport gaat het worden?

Oproep: Heb je kinderen tussen de 4 en 18 jaar en vind je het lastig om sporten voor je kinderen te organiseren, of ervaar je daarbij drempels? Doe dan mee aan het onderzoek Vital@2040 van de Universiteit Utrecht en verdien een kadobon van €15,- voor de Decathlon. Het onderzoek vindt plaats door middel van een gesprek. Meer informatie over het onderzoek vind je hier.

En meer…
Er kan nog zoveel meer met U-pas! Wil je paardrijden, schaken, rugby’en, klimmen, skaten? Bekijk alle sportactiviteiten!

Naar boven