Extra subsidie voor U-pashouders Utrecht

Een houtvuurtje kan gezellig zijn, maar de rook brengt schadelijke stoffen in de lucht. Dat is voor niemand gezond. Ouderen, kinderen en mensen met problemen aan hun luchtwegen hebben er extra last van. De gemeente Utrecht wil dan ook de uitstoot van houtstook verminderen. Utrechters kunnen daarom vanaf 1 december 2021 subsidie aanvragen als ze hun rookkanaal verwijderen of onbruikbaar maken, hun open haard verwijderen, of hun oude haard of kachel vervangen door een moderne, minder vervuilende kachel.

Utrechters met een U-pas ontvangen tot en met 31 december 2022 extra subsidie voor het verwijderen of onbruikbaar maken van het rookkanaal (2.000 euro in plaats van 4.000 euro) en voor het vervangen van een oude haard of kachel (500 euro in plaats van 1.000 euro). Per kachel/open haard kun je één subsidie aanvragen. Per woonadres kun je maximaal voor twee kachels een aanvraag doen. Je kunt subsidie aanvragen op de site van de gemeente Utrecht.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van de gemeente Utrecht:

Product - Minder uitstoot van houtstook, subsidie aanvragen - Online loket (utrecht.nl)

Voor vragen over het doen van een aanvraag kun je terecht bij het subsidiebureau: subsidie@utrecht.nl of 030 – 286 33 36.

Naar boven