Opening U-pasbalie en U-OV retourtickets

Op 1 juli is het nieuwe U-pasjaar gestart en loopt tot en met 30 juni 2021. Vanaf deze dag is ook de U-pasbalie weer geopend. Daarnaast is het vanaf 1 juli niet meer mogelijk om papieren U-OV retourtickets aan te schaffen uit uw tegoed. Wilt u meer weten over de heropening van de U-pasbalie? Of over het nieuwe OV-product? Lees dan verder.

U-pasbalie

De U-pasbalie is vanaf 1 juli weer open! Wilt u de balie bezoeken? Dat kan dat tussen 10.00 tot 14.00 uur. Hiervoor gelden onderstaande bezoekregels van het Stadskantoor:

- U meldt zich bij een van de twee aanmeldzuilen in de centrale hal.
- U trekt hier een volgnummer.
- Het desinfecteren van de handen is verplicht! Op iedere etage staan één of meerdere zuilen met desinfecterende lotion.
- U gaat met de roltrap naar de 3e etage. De U-pasbalie bevindt zich op de gebruikelijke gespreksplek K31.
- U wacht hier op uw beurt. In de wachtruimte op deze 3e etage staan 3 eenpersoons ‘zitjes’. U kunt hier plaatsnemen. Wanneer de zitjes bezet zijn, is er nog voldoende ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te staan. Op het moment dat de 1,5 meter afstand niet wordt gehandhaafd en/of kan worden gehandhaafd, dan wordt u verzocht ergens anders te wachten.

Graag ontvangen we u aan de U-pasbalie op de volgende dagen en tijden: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 14.00 uur.

OV-product | oud & nieuw

Vanaf 1 juli 2020 is het niet meer mogelijk papieren U-OV retourtickets aan te schaffen. In plaats daarvan kunnen volwassen U-pashouders (18+) vanaf 15 juli 2020 maximaal € 75,- van het U-pastegoed op de eigen OV-chipkaart laten zetten. 

Heeft u nog papieren U-OV retourtickets? Dan kunt u deze blijven gebruiken tot en met 31 december 2020 (i.p.v. tot 1 juli 2020).

Hoe werkt het?
Vanaf 15 juli kunt hiervoor terecht in het Utrechtse Stadskantoor. Neem uw U-pas en OV-chipkaart mee (dit mag een persoonlijke of anonieme kaart zijn). Bij de U-pasbalie staat een speciale oplaadpaal waar u uw OV-chipkaart met U-pastegoed kunt opladen.

Wanneer?
Het OV-reistegoed kan alleen aangeschaft worden bij de U-pasbalie op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Heeft u nog geen OV-chipkaart?
Dan kunt u deze zelf aanschaffen bij o.a. de U-OV Service & Tickets balie in de Stationshal (aan de Centrumzijde), diverse tabaksspeciaalzaken zoals Primera en verkoopautomaten op stations. De OV-chipkaart kost € 7,50. Dit kunt u niet met uw U-pastegoed betalen.

Benieuwd wat u allemaal met uw tegoed kunt doen dit nieuwe pasjaar? Bekijk het aanbod.

Naar boven