Over de U-pas

Alle voordelen en voorwaarden van de U-pas op een rij.

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties én zijn er bijdragen voor uw kind. 

Het nieuwe U-pasjaar loopt van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020. Als pashouder ontvangt u een persoonlijk tegoed dat u tijdens het U-pasjaar kunt besteden aan sportieve of culturele activiteiten en interessante acties. U bepaalt zelf welke dit zijn. Het U-pastegoed is persoonsgebonden: dit betekent dat u het bedrag alleen voor uzelf kunt gebruiken.

Los van het tegoed krijgt u met de U-pas regelmatig korting op activiteiten, zoals een bibliotheekabonnement of theater- of bioscoopbezoek. Houd ook onze tijdelijke acties op de website in de gaten.


Voor wie is de U-pas?

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een U-pas? Doe dan de test.


Tegoed & activiteiten

De hoogte van het tegoed dat op de U-pas staat en wat u ermee kunt doen, is afhankelijk van de leeftijd en woonplaats. Verspreid over de deelnemende gemeenten zijn er meer dan 1000 verschillende activiteiten en acties. Van een dagje weg tot een sportabonnement of de deelname aan muzieklessen.

Met de U-pas krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties en zijn er bijdragen voor de schoolkosten van uw kind.

Aanbod

Filter, doorzoek of bekijk volledige aanbod en vind de activiteiten of acties die bij u passen.

Bekijk het aanbod

Kindpakket

Het U-pastegoed voor uw kind heet het Kindpakket, en is er voor kinderen 0 tot en met 17 jaar. Voor verschillende gemeenten, leeftijden en schoolfases gelden verschillende tegoeden. 

Meer informatie


Partners

U-pas werkt samen met meer dan 1000 partners in de omgeving van Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Als partner van de U-pas heeft u de mogelijkheid om een activiteit of een actie aan te bieden. Als een U-pashouder aangeeft deelname aan uw activiteit te willen betalen met zijn of haar persoonlijke U-pastegoed, declareert u de kosten hiervoor online. 

Ik wil partner worden

Meer lezen over de mogelijkheden om partner te worden? Wij leggen het u graag uit.

Meer informatie


Uw persoonlijke account

Gemakkelijk inzicht in uw tegoed en activiteitenhistorie van uzelf of een gezinslid? Log dan in op uw persoonlijke U-pas account en zie al uw gegevens in.

Inloggen Mijn Account

Nog geen account?

Maak deze dan snel en gemakkelijk aan via het registratieformulier.

Naar registreren


Tineke Schouten, onze U-pas ambassadrice

Tineke Schouten, één van de bekendste cabaretières van ons land, is ambassadrice voor de U-pas. Tineke Schouten (1954) werd geboren in Utrecht en heeft in haar theatervoorstellingen diverse Utrechtse typetjes neergezet: Lenie uit de Takkestraat is mogelijk de bekendste van alle. 

Tineke: “Het is een fijn idee om je medewerking te kunnen verlenen aan een dergelijk initiatief van de gemeente Utrecht waar pashouders korting krijgen op bijvoorbeeld een theatervoorstelling, bioscoopbezoek of bibliotheek-abonnement.”


Vijf meestgestelde vragen


Automatische verlenging
Ontvangt u een bijstandsuitkering of heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Dan komt u ook in het nieuwe pasjaar in aanmerking voor de U-pas en wordt deze automatisch verlengd. Op 1 juli 2019 wordt uw nieuwe tegoed automatisch op uw huidige pas gestort. Let op: u ontvangt geen nieuwe pas. Gooi uw pas dus niet weg, deze U-pas gebruikt u ook voor het nieuwe pasjaar.

Niet-automatische verlenging
Was u al pashouder in pasjaar 2018-2019, maar ontvangt u geen bijstandsuitkering of pensioen? Dan kan uw pas helaas niet automatisch worden verlengd voor het nieuwe pasjaar. Denkt u wel in aanmerking te komen voor de U-pas in 2019-2020? Dan kunt u uw pas(sen) mogelijk verlengen. Check hier of u in aanmerking komt.

Let op: u ontvangt bij verlenging geen nieuwe pas. Gooi uw pas dus niet weg, deze U-pas gebruikt u ook voor het nieuwe pasjaar.

  • Bekijk het U-pas Aanbod
  • Kies een activiteit of actie waar u uw U-pas voor wilt gebruiken
  • Ga met uw U-pas naar de aanbieder van die activiteit of actie
  • Betaal met de U-pas het maximaal toegestane bedrag of een deel daarvan
  • De actuele hoogte van uw tegoed bekijkt u via Mijn Account.


Wilt u meedoen aan een bepaalde activiteit in uw buurt, maar staat die niet tussen het aanbod? Neem contact met ons op en laat ons weten om welke organisatie het gaat. Mogelijk kunnen we die op termijn toevoegen aan ons aanbod.

Naast het tegoed krijgt u met uw U-pas regelmatig korting op verschillende activiteiten en acties. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om geen actie te missen.

De hoogte van uw tegoed is afhankelijk van de gemeente waar u woont, & uw leeftijd. Met een uitzondering als u in Utrecht woont en in voor het eerst in de eerste klas van het voortgezet onderwijs zit, is het tegoed hoger.

Als u uw U-pas bent verloren, geeft u dat z.s.m. aan ons door via telefoonnummer 088 - 600 63 00. Wij blokkeren dan uw pas zodat niemand anders van uw tegoed gebruik kan maken. Vervolgens kunt u voor € 5 een duplicaatpas aanvragen. 

Naar boven