Over de U-pas

Alle voordelen en voorwaarden van de U-pas op een rij.

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties én zijn er bijdragen voor uw kind. 

Het U-pasjaar loopt van 1 juli 2017 tot 1 juli 2018.  Dit is een persoonlijk budget dat u tijdens het U-pasjaar kunt besteden aan sportieve of culturele activiteiten en interessante acties. U bepaalt zelf welke dit zijn. Het U-pasbudget is persoonsgebonden: dit betekent dat u het bedrag alleen voor uzelf kunt gebruiken.

Los van het budget krijgt u met de U-pas regelmatig korting op activiteiten, zoals een bibliotheekabonnement of theater- of bioscoopbezoek. Houd ook onze tijdelijke acties op de website in de gaten.


Voor wie is de U-pas?

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een U-pas? Doe dan de test.


Tegoed & Activiteiten

De hoogte van het tegoed dat op de U-pas staat en wat u ermee kunt doen, is afhankelijk van de leeftijd en woonplaats. Verspreid over de deelnemende gemeenten zijn er meer dan 700 verschillende activiteiten en acties. Van een dagje weg tot een sportabonnement of de deelname aan muzieklessen.

Met de U-pas krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties en zijn er bijdragen voor de schoolkosten van uw kind (zoals een fiets, computer en schoolactiviteiten).

Aanbod

Fillter, doorzoek of bekijk volledige aanbod en vind de activiteiten of acties die bij u passen.

Bekijk het aanbod

Kindpakket

Het U-pas Kindpakket is een bedrag dat kinderen van 0 tot en met 17 jaar aan verschillende...

Meer informatie


Partners

U-pas werkt samen met meer dan 700 partners in de omgeving van Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Als partner van de U-pas heeft u de mogelijkheid om een activiteit of een actie aan te bieden. Als een U-pashouder aangeeft deelname aan uw activiteit te willen betalen met zijn of haar persoonlijke U-pasbudget, declareert u de kosten hiervoor online. 

Ik wil partner worden

Meer lezen over de mogelijkheden om partner te worden? Wij leggen het u graag uit.

Meer informatie


Uw persoonlijke account

Gemakkelijk inzicht in uw tegoed en activiteitenhistorie van uzelf of een gezinslid? Log dan in op uw persoonlijke U-pas account en zie al uw gegevens in.

Inloggen Mijn Account

Nog geen account?

Maak deze dan snel en gemakkelijk aan via het registratieformulier.

Naar registreren


Vijf meestgestelde vragen


Hebt u een U-pas en ontvangt u een uitkering van werk en inkomen? Dan krijgt de nieuwe U-pas automatisch thuisgestuurd vóór 1 juli. Vanaf 27 juni 2017 valt de pas bij u op de mat.

Hebt u een U-pas en bent u U-pashouder, gepensioneerd en woonachtig in Utrecht? Ook dan krijgt u de nieuwe U-pas vóór 1 juli thuisgestuurd.

Hebt u een U-pas en ontvangt u geen uitkering van werk en inkomen en bent u niet gepensioneerd? Dan moet u de nieuwe pas wel zelf aanvragen. U ontvangt vóór 1 juli bericht van het U-pas bureau waarin staat hoe en wanneer u de nieuwe U-pas aanvraagt. Dit geldt voor elke gemeente.

  • Bekijk het U-pas Aanbod
  • Kies een activiteit of actie waar u uw U-pas voor wilt gebruiken
  • Ga met uw U-pas naar de aanbieder van die activiteit of actie
  • Betaal met de U-pas het maximaal toegestane bedrag of een deel daarvan
  • De actuele hoogte van uw budget bekijkt u via Mijn Account.


Wilt u meedoen aan een bepaalde activiteit in uw buurt, maar staat die niet tussen het aanbod? Neem contact met ons op en laat ons weten om welke organisatie het gaat. Mogelijk kunnen we die op termijn toevoegen aan ons aanbod.

Naast het budget krijgt u met uw U-pas regelmatig korting op verschillende activiteiten en acties. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om geen actie te missen.

De hoogte van uw budget is afhankelijk van de gemeente waar u woont, & uw leeftijd. Met een uitzondering als u in Utrecht woont en in voor het eerst in de eerste klas van het voortgezet onderwijs zit, is het budget hoger.

Als u uw U-pas bent verloren, geeft u dat z.s.m. aan ons door via telefoonnummer 088 - 600 63 00. Wij blokkeren dan uw pas zodat niemand anders van uw budget gebruik kan maken. Vervolgens kunt u voor € 5 een duplicaatpas aanvragen.