Extra sloopsubsidie voor U-pashouders Utrecht

De gemeente Utrecht wil de lucht in de stad gezonder maken. Daarom wordt de milieuzone in Utrecht vanaf 1 april 2021 strenger voor dieselauto’s. Personenauto’s en bestelauto’s op diesel mogen dan alleen de milieuzone in als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. De gemeente Utrecht biedt een subsidie aan voor de sloop van een personen- of bestelauto op diesel met emissieklasse 3 of lager. Woont u in Utrecht? Dan kunt u deze subsidie aanvragen. Ook ondernemers in Utrecht en ondernemers in de gemeenten direct naast Utrecht kunnen deze subsidie aanvragen.

Extra subsidie voor U-pashouders in Utrecht

Inwoners van Utrecht met een U-pas kunnen tot 1 augustus 2021 200 euro extra subsidie krijgen. Daarna is de subsidie voor iedereen hetzelfde. Het subsidiebedrag is 1.000 euro per aanvrager voor een dieselauto met emissieklasse 3. Voor een dieselauto met emissieklasse 0, 1 of 2 is het bedrag 500 euro per aanvrager. U kunt subsidie aanvragen van 26 januari tot en met 31 december 2021.

Meer informatie

Wilt u de emissieklasse van uw auto controleren? Doe dan de kentekencheck.

U kunt meer lezen over de milieuzone op www.utrecht.nl/milieuzone. Heeft u vragen over de milieuzone of over de sloopsubsidie? Neem dan contact op met de gemeente Utrecht via telefoonnummer 14 030. 

Naar boven