Haal een frisse neus met U-pas

De lente is van start! Nu het weer steeds beter wordt is het tijd om lekker de buitenlucht op te zoeken. Of je nu fan bent van de natuur, lekker buiten wilt sporten of gewoon iets leuks wilt doen in de lentezon, met je U-pas wordt de lente één groot feest. Pak deze blog er vooral nog eens bij voor inspiratie op een mooie lente- óf zomerdag. Veel plezier!

De natuur in
Ben jij gek op de natuur? Dan weet jij wel wat je moet doen op een mooie dag… De natuur in natuurlijk! Wat dacht je van een bezoekje aan IVN Vecht en Plassengebied. Ga mee op vogelexcursie, fietstocht, voorjaarsexcursie of een van de andere activiteiten. Op de website vind je mooie natuurroutes. Kleine kinderen thuis? Kom dan lekker spelen in de Torteltuin. Speciaal voor de allerkleinste kinderen (t/m 7 jaar). Speelgoed, speeltoestellen, een babyhoek en jij kunt genieten van een kopje koffie met wat lekkers erbij in de zon. Of ga de natuur in en leer fotograferen met je smartphone. Bij Remke Spijkers Fotografie leer je de mooiste foto’s maken, terwijl je lekker buiten actief bent. Je kunt bij alle acties betalen met je U-pas tegoed.

Buiten bewegen
Als het lekker weer is kun je heerlijk buiten sporten! Daar weten ze bij Buurt-camp alles van. Hier train je samen met vrouwen uit jouw buurt in de buitenlucht. Met verschillende locaties in de Bilt, Bilthoven, Den Dolder en Utrecht is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Of ga lekker wandelen of hardlopen in de bossen van De Bilt en Bilthoven met LoopFit De Bilt. Heb je het hardloopvirus te pakken? Dan kun je op zaterdag 18 mei deelnemen aan de PodoXpert IJsselsteinloop. Je kunt meerennen met de jeugdloop van 1 km (groep 3+4) en 2 km (groep 5 t/m 8), de 5 km, 10 km en de halve marathon. Is hardlopen niets voor jou? Ga dan actief en sportief wandelen met een gezellige groep bij Corenne Boeve. Je kunt bij alle acties betalen met je U-pas tegoed.

Leuke dingen doen
Zin om iets leuks te doen op een mooie dag? Geen probleem! Breng een bezoekje aan de Verkeerstuin Utrecht. Op woensdag of donderdag kun je op afspraak komen spelen in de verkeerstuin. Leer alles over verkeersborden, verkeersregels en pas deze meteen toe op het parcours. Je kunt hier met je U-pas tegoed betalen. Of maak een mooie rondvaart over de Utrechtse grachten met Rederij Schuttevaer. Met je U-pas krijg je 10% korting op reguliere vaartochten. Het nieuwe UMU is een familiemuseum vol onderzoek en wetenschap waar jullie zelf aan de slag kunnen. Buiten kun je in de lentezon dwalen door de Oude Hortus, de voormalige Botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Met je U-pas krijg je onbeperkt gratis toegang tot het Universiteitsmuseum Utrecht en de Oude Hortus. Wandelen, tekenen en heel veel gezelligheid. Met een tekentour in Utrecht van I draw Utrecht geniet jij optimaal van het lekkere weer. Met je U-pas krijg je 1x 25% korting op je deelname.

Naar boven