Extra sloopsubsidie voor U-pashouders in Utrecht

Start handhaving milieuzone in Utrecht

De milieuzone is sinds 1 april 2021 strenger voor personen- en bestelauto’s op diesel. Dieselauto’s mogen alleen de milieuzone in als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. Hiervoor was dat emissieklasse 3 of hoger. De strengere milieuzone is een van de maatregelen om de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren.

Sinds 1 juli kun je een boete van 100 euro ontvangen als je toch de milieuzone inrijdt. 

Tot 1 augustus 2021 extra subsidie voor U-pashouders in Utrecht

De gemeente Utrecht biedt een subsidie aan voor de sloop van een personen- of bestelauto op diesel met emissieklasse 3 of lager. Woon je in Utrecht? Dan kun je deze subsidie aanvragen. 

Inwoners van Utrecht met een U-pas kunnen tot 1 augustus 2021 200 euro extra subsidie krijgen. Daarna is de subsidie voor iedereen hetzelfde. Het subsidiebedrag is 1.000 euro per aanvrager voor een dieselauto met emissieklasse 3. Voor een dieselauto met emissieklasse 0, 1 of 2 is het bedrag 500 euro per aanvrager. Je kunt subsidie aanvragen tot en met 31 december 2021.

Meer informatie

Wil je de emissieklasse van je auto controleren? Doe dan de kentekencheck.

Je kunt meer lezen over de milieuzone op www.utrecht.nl/milieuzone. Heb je vragen over de milieuzone of over de sloopsubsidie? Neem dan contact op met de gemeente Utrecht via telefoonnummer 14 030.

Naar boven