Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Algemeen

Zodra je het formulier hebt verzonden, ontvang je een mail op het opgegeven mailadres. Let op: Zorg altijd dat je je e-mailadres goed hebt ingevuld. Heb je geen mail gekregen? Kijk dan of deze tussen je reclame/spam staat. Als je een verkeerd e-mailadres hebt ingevuld, ontvang je geen mail. Je moet je verzoek dan opnieuw indienen.

Je krijgt binnen 3 tot 5 werkdagen antwoord.

Ben je voltijdstudent? Dan kom je niet in aanmerking voor een U-pas. Ben je voltijdstudent én heb je inwonende, minderjarige kinderen waarvoor je kinderbijslag ontvangt? Dan kun je, afhankelijk van je inkomen, wel in aanmerking komen voor een U-pas voor jezelf en je kind(eren).

Ben je deeltijdstudent? Dan kun je, afhankelijk van je inkomen, wel in aanmerking komen voor een U-pas.

U-pas automatisch thuisgestuurd
Inwoners van de gemeenten Utrecht, Houten, IJsselstein of Stichtse Vecht die een uitkering (Participatiewet, IOAW/IOAZ, Bbz) ontvangen.

U-pas zelf aanvragen

  • Inwoners van de gemeente De Bilt die een uitkering (Participatiewet, IOAW/IOAZ, Bbz) ontvangen;
  • Inwoners van de gemeenten Utrecht, De Bilt, IJsselstein, Stichtse Vecht en Houten met een gezamenlijk bruto jaarinkomen tot 125% van het sociaal minimum;

  • Wanneer je bent toegelaten tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen of een minnelijke schuldregeling, waardoor het inkomen lager is dan de door de eigen gemeente gestelde inkomensgrens;
  • Wanneer je inkomen de laatste 3 maanden is gedaald is tot onder de door de eigen gemeente gestelde inkomensgrens;
  • Wanneer je door bijzondere omstandigheden hogere kosten of schulden hebt waardoor je besteedbaar inkomen onder de door de eigen gemeente gestelde inkomensgrens valt;
  • ZZP’ers/ondernemers met een gezamenlijk bruto jaarinkomen tot door de eigen gemeente gestelde inkomensgrens (in de beoordeling wordt getoetst op winst uit onderneming voor ondernemersaftrek).

Vul bij het contactformulier eerst in of je U-pashouder bent of niet. Klik dan op het pijltje bij “onderwerp” en kies voor de mogelijkheid die het beste bij je vraag past. Vul daarna je gegevens zo volledig mogelijk in. Je vraag wordt dan meteen naar de juiste afdeling gestuurd . Je krijgt binnen 3 tot 5 werkdagen antwoord op je vraag.

Open het contactformulier

Neem contact met ons op via het contactformulier. Je krijgt dan snel antwoord op je vraag. Of bel ons op op 088-6006300. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Voor al je vragen kun je natuurlijk ook terecht op de contactpagina of bekijk de veelgestelde vragen.

De U-pasbalie is drie dagen per week open! Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 uur tot 13:00 uur. Je vind de U-pasbalie op de begane grond in het Stadskantoor:

Adres
Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Naar de contactpagina

De U-pasbalie is 3 dagen in de week open! Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 uur tot 13:00 uur. De OV-laadpaal in het Stadskantoor is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

De U-pasbalie en de OV-laadpaal vind je in het Stadskantoor op de begane grond:
Adres
Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Heb je een andere vraag? Wij zijn (met uitzondering van het weekend en de feestdagen) bereikbaar via telefoon (088-6006300) en het contactformulier.

Bekijk de contactmogelijkheden

De Witgoedregeling voor de aanschaf van een energiezuinige koelkast is vanaf 14 februari verlengd. Tot en met 30 juni 2024 kunnen nieuwe pashouders en pashouders die in 2023 nog geen gebruik hebben gemaakt van de regeling (alsnog) gebruik maken van deze regeling.

Als je gaat verhuizen, moet je dat zo snel mogelijk doorgeven. Je kunt ons bereiken via het contactformulier. Kies voor het onderwerp: 'verhuizing of overlijden doorgeven'.

Naar het contactformulier

De gemeenten stellen ieder jaar vast wie U-pastegoed krijgt en waaraan het tegoed besteed mag worden. Dit wordt vastgelegd in de gemeentelijke verordening.

Klik hier

De U-pas is gratis. Kijk of je in aanmerking komt en vraag de pas meteen aan.

Kijk of je in aanmerking komt voor de U-pas

De U-pas is een gratis voordeelpas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, IJsselstein, Houten en Stichtse Vecht. Op de U-pas staat een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden bij onze vele aanbieders. Je kunt je tegoed bijvoorbeeld besteden aan een bibliotheekabonnement, Museumkaart, je sportcontributie, maar ook aan een bioscoopbezoek, de kapper of een dagtocht.

Voor kinderen kan het tegoed o.a. besteed worden aan schoolkosten, een fiets of laptop. Kijk voor alle mogelijkheden verder op de website en meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk de mogelijkheden

Je U-pas is geldig tot en met 30 juni 2025. Het nieuwe pasjaar 2024-2025 start op 1 juli 2024 en loopt tot en met 30 juni 2025. Begin juni 2024 heb je een brief ontvangen over de verlenging van jouw U-pas. Is je U-pas verlengd? Dan wordt het nieuwe tegoed automatisch op je huidige pas gezet.

Extra kindtegoed nodig? Bezoek dan de pagina over het extra kindtegoed en bekijk de mogelijkheden in jouw gemeente.

Kun je moeilijk rondkomen? Heb je niet genoeg inkomen om belangrijke dingen te betalen? Misschien kun je extra geld krijgen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor kosten. Bekijk alle regelingen via de pagina over het extra kindtegoed.

Bekijk de extra kindtegoed-pagina