Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

OV-tegoed

Alleen volwassen U-pashouders (18+), die vóór 1 juli 18 jaar of ouder zijn, kunnen met het U-pastegoed OV-reissaldo aanschaffen.

Tijdens een U-pasjaar kan er maximaal € 75,- van het U-pastegoed op de eigen OV-chipkaart worden geladen. Is er al een deel óf het gehele bedrag van € 75,- op de OV-chipkaart geladen? Dan krijg je een foutmelding.

Is het resterende tegoed op de U-pas lager dan € 75,- én is er nog geen U-pastegoed op je OV-chipkaart geladen? Dan kan het nog maximaal beschikbare tegoed van de U-pas op de eigen OV-chipkaart worden geladen.

Nee, dit is niet mogelijk. OV-saldo opladen is alleen mogelijk met je fysieke U-pas.

Nee, dit is niet mogelijk.

Je kunt een OV-chipkaart aanschaffen bij o.a. de U-OV Service & Tickets balie in de Stationshal (aan de Jaarbeurs- en Centrumzijde), diverse tabaksspeciaalzaken en verkoopautomaten op stations. De OV-chipkaart kost € 7,50. Dit kun je niet met je U-pastegoed betalen.

Je kunt contact opnemen met de klantenservice via 0900-0980 (gebruikelijke belkosten*). Bereikbaar op werkdagen van 7.00 tot 21.30 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Niet alle laadpalen zijn geschikt voor het opladen met U-pastegoed. Ga met je U-pas en je OV-chipkaart (dit mag een persoonlijke of anonieme kaart zijn) naar één van de 60 OV laadpalen bij jou in de buurt.

Zoek een laadpaal

OV-tegoed opladen doe je eenvoudig met je fysieke U-pas. Op de OV-tegoed pagina vind je een instructiefilmpje en een eenvoudig stappenplan.

Ga naar de pagina